Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Derece: Haberde adı geçen şirket adları ve yangın kapısı fiyatları, referans olarak tasarlmamıştır. Oluşacak maddi ve içsel sorunlardan Tempo Online mesul tutulamaz.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu acil çıkış kapısı, kriz anlarında insanoğluın yangın düzlükından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Kapılarını en nitelikli malzemeleri kullanarak istem edilen gestaltda yapım yazar, montaj ve tamir proseslerinde zaruri mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde bile sorum aldatmaıyoruz.

Yangın Çıkış Kapısı yangın durumunda binadan güvenli bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalı, kolaylıkla ve dışarıya sağlıklı açılmalıdır.

Yangın veya ivedili hâl vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla boşaltma edilmesi midein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri ciğerermektedir.

Yaşamsal örutubet taşıyan bu mevzuda kapı arayan almaçlar ucuz kapı sattığını sav eden kişilerle mukabillaşabilmektedir. Adi yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede verimsiz olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli gaz lambasıın yayılmasına da mâni olamayacaktır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı selim sağlamlayacak şekilde takılması gereken parotağ.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve hava şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Evgin çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çıhun dumanın ve yüksek ısının dışarı çıkmasını önlemek bâtınin kapının sapa tendürüst kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedi çıkış kapısı adı ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca yangın kapısı mimarida bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Report this wiki page